רמת סוכר תקינה

רמות סוכר נורמאליות | כל המידע אודות טווח רמת סוכר תקינה

עקב שכיחות מחלת הסכרת בארץ ובעולם המודעות לרמת הסוכר התקינה שאמורה להיות בגוף עולה. רבים מבינים את חשיבות השמירה על רמת סוכר תקינה ומודעים להשלכות של רמת סוכר הגבוהה או הנמוכה יותר מהטווח הרצוי.

רמת הסוכר בדם מראה כמה סוכר מסתובב בדם, כלומר לפני שהוא נכנס לתאים, ולכן מעקב אחר רמת הסוכר מאפשר לנו לחזות התפתחות של סכרת, לעקוב אחר סכרת קיימת ולהתאים טיפול לפיו.

מעקב אחר רמת סוכר תקינה בדם קריטי במיוחד עבור כאלו שכבר חולים בסוכרת, והוא משמש כדי לוודא שרמות הסוכר לא עולות או יורדות באופן מסכן חיים כתוצאה מהבעיות שבספיגת הסוכר לתאים בגוף.

טווח תקין של רמת סוכר בדם

מדידה של רמת הסוכר באופן קבוע היא קריטית עבור חולי סכרת, והיא בודקת את כמות הסוכר ביחס של מיליגרם לדציליטר של דם, כלומר לעשירית הליטר. טווח רמת הסוכר התקינה בדם נע בין 72-100 מ"ג לדציליטר בזמנים בהם לא אוכלים, כלומר לאחר לפחות 8 שעות של צום, ועד סביב 140 מ"ג לדציליטר עד שעתיים אחר ארוחה.

רמות סוכר שיכולות להעיד על סכרת או סיכון מוגבר אליה יהיו גבוהות הרבה יותר. רמות הסוכר אצל חולי סכרת יהיו מעל 125 מ"ג לדציליטר בזמני הפסקה מאכילה ו-200 מ"ג לדציליטר ואפילו יותר לאחר ארוחה.

כמו כן, נמצא כי רמת סוכר שנעה בטווח שבין 100-125 מ"ג לדציליטר יכולה להעיד על סיכון גבוה לחלות בסכרת סוג 2.

תזכורת: סכרת סוג 1 היא מצב בו הגוף אינו מייצר מספיק אינסולין, ההורמון שאחראי על הכנסת הסוכר לתאים והיא נפוצה בעיקר בקרב בני נוער וילדים, וסכרת סוג 2 היא מצב בו הגוף לא מגיב לאינסולין שמנסה להכניס לתאים את הסוכר ואף מתנגד אליו, והיא נפוצה בעיקר כתוצאה מתזונה לא נכונה ועודף משקל.

אבחון מצבים סכרתיים וקדם – סכרתיים

אחת הדרכים השכיחות המשמשת לאבחון מצבים שעלולים להוביל לסכרת אם לא יטופלו בהקדם היא בדיקה הנקראת HbA1c, ובעברית: בדיקת המוגלובין מסוכרר. הבדיקה בודקת את כמות חלבוני ההמוגלובין הנמצאים בדם שנקשרו למולקולות סוכר – ולכן נקראים המוגלובין מסוכרר. הכמות שלהם מאפשרת להבין מהי רמת הסוכר בדם ביחס לכמות התקינה של המוגלובין מסוכרר, שכן ככל שהכמות תהיה בוהה יותר סימן שיש בדם יותר מולקולות סוכר שיכלו להיקשר להמוגלובין.

כאשר כמות ההמוגלובין המסוכרר קטנה מ-6% ביחס לכמות הכוללת זהו מצב תקין. כאשר כמות ההמוגלובין המסוכרר גדולה מ-6.5% זהו מצב שנחשב סכרתי. הימצאות בטווח שבין לבין מעידה על מצב פרא-סוכרתי שיש לטפל בו בהקדם.

קבלת סיוע מהמדינה במצבים של רמות סוכר גבוהות

כאשר רמות הסוכר גבוהות, עולה ומתעורר צורך בטיפול רפואי קבוע מכיוון שישנו סיכוי לפגיעה כרונית מתמשכת וירידה באיכות החיים. בדיוק לשם כך, המדינה מאפשרת קבלת סיוע וזכאות להטבות שונות כדי להקל את ההתמודדות עם מחלת הסכרת וההשלכות שלה. זכויות אלו מגיעות על פי חוק לחולי סכרת ולכן מגיע לכל מי שעומד בקריטריונים הנדרשים לקבל אותן, במידה ויפעל אקטיבית לקבלת הכרה במעמדו.

זכויות אלו מגיעות דרך מספר גורמים שונים אשר הינם כדלקמן:

זכויות דרך קופת החולים

חולי סכרת זכאים להנחה משמעותית ברכישת תרופות ושירותים דרך הקופה, אשר לרוב נמצאות בסל התרופות. ההנחה מגיעה גם עבור תרופות ושירותים שלא בהכרח קשורים לסוכרת, כאשר כל קופה קובעת תקרת הנחות מסויימת אך ככלל ניתן להגיד שמאפשרת התמודדות משמעותית עם הצרכים הרפואיים. כדי לקבל את ההנחה והזכאות יש צורך להיות מוגדרים בקופה כחולים כרוניים, הגדרה שמתקבלת הן מתוקף השגת מעמד מהמוסד לביטוח לאומי והן כתוצאה מבדיקות פנימיות בקופה.

מלבד ההנחות, קופות החולים נותנות לחולי סוכרת משאבות אינסולין ללא תשלום בהפניית רופא, הנחות משמעותיות ברכישת מוצרים הקשורים להזרקת אינסולין ודוקרנים, מד סוכר לילדים ופטור מתשלום לביקורים, סיוע חלקי ברכישת מכשירים אורתופדיים ומכשירי עזר וכן טיפול פסיכולוגי במידת הצורך.

הזכויות משתנות מעט בין קופות החולים השונות ולכן כדאי לכם לוודא מה אתם זכאים לקבל מהקופה שלכם. כדאי לשקול מעבר לקופת חולים שיכולה לכסות את הצרכים האישיים שלכם הנובעים כתוצאה מסוכרת באופן הטוב ביותר, שכן זו מחלה עם התמודדות מורכבת וכדאי להיות בקופת החולים שמאפשרת התמיכה הטובה ביותר עבורכם ועבור הצרכים האישיים שלכם.

זכויות דרך ביטוח לאומי

החלק המשמעותי עבור זכויות חולי סכרת מגיע מהמוסד לביטוח הלאומי. המוסד לביטוח הלאומי מאפשר קבלת 100% קצבת נכות לילדים החולים בסוכרת סוג 1 עד גיל 6, ו-50% נכות עבור ילדים החולים בסוכרת סוג 1 בגילאים 6 – 12.

זכויות מבוגרים מעל גיל 18 דרך הביטוח הלאומי הינן:

  • קבלת קצבת נכות בגובה של 50% אם הוכח שנפגע כושר ההשתכרות של החולה, קצבה שנעה על טווח בהתאם לחומרת המצב כאשר מוענקת קצבה גבוהה יותר במקרים של סיבוכים רפואיים ותלות גבוהה כאשר מנגד ניתנת קצבה נמוכה יותר במקרי סוכרת קלים.
  • קבלת קצבת הבטחת הכנסה במקרה של חולה סכרת שאינו עובד.
  • קבלת קצבת שירותים מיוחדים – כאשר האנשים הסובבים את החולה מחויבים לסייע לו כדי שיוכל לבצע פעולות שגרתיות, או כאשר יש צורך בהשגחה רציפה עליו. אותה קצבה מאפשרת באמצעות סיוע כלכלי ו/או דרך השמת עובדי סיוע, לשחרר את הסביבהת הקרובה מהעיסוק התכוף בחולה, ולקיים שגרת חיים תקנית ועצמאית לצד הקושי בבן משפחה חולה.
  • קבלת קצבת ניידות כאשר המחלה מגבילה את הניידות של החולה.
  • גמלת סיעוד – מגיעה לחולי סוכרת מעל גיל 65 שמוכרחים להיעזר באחרים כדי לבצע מטלות יומיומיות או מחייבים השגה ובדומה לקצבת שירותים מיוחדים מסייעת למעשה לכלל המשפחה.
  • גמלת ילד נכה – המגיעה עבור ילד שנזקק לאחרים או נזקק לטיפולים מיוחדים ומורכבים כמו דיאליזה. הגמלה מגיעה עבור ילדים עד גיל 10 בשנה הראשונה לגילוי המחלה ובמקרים מיוחדים עבור ילדים גדולים יותר בכפוף לשיקול דעתו של רופא.

הגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי

כדי לקבל את הזכויות וההטבות שפירטנו לעיל, יש צורך בהגשת תביעה נגד ביטוח לאומי. כדי להגיש את התביעה יש צורך במסמכים רפואיים שמאששים את הטיפולים והאשפוזים שעברו ואת המצב הרפואי הנוכחי. מלבד המסמכים הבסיסיים ישנם מסמכים שונים שיכולים לעזור בהגשת התביעה ולהגדיל את הסיכוי לקבל את הזכויות. לכן, ראשית התהליך הוא בגיבוש המסמכים הרלוונטיים והכנתם לקראת הוועדה, כאשר כל דו"ח מעקב, סיכום ניתוח, מרשם תרופות, או הפניית רופא יכולים לעזור ולסייע על מנת לחזק את הצורך והיקף הסיוע שיינתן לכם בעבור הקושי הרפואי, בין אם ישיר לסכרת באופן ישיר ובין שלא.

לאחר הגשת הטפסים החולה מקבל זימון לוועדה רפואית, בה יגדירו על סמך המסמכים שנשלחו ועל סמך חוות הדעת של יושבי הוועדה את דרגת הנכות וכפועל יוצא ממנה את הזכויות המגיעות לחולה בשלב אוחר. חלק מהזכויות מגיעות ללא קשר לאחוזי הנכות הרפואית שנקבעו בוועדה, אלא מתוקף החזקה באחוזי נכות כשלעצמם.

הוועדה צפויה למסור את תוצאותיה עד 60 יום לאחר ההתכנסות. כאשר כדי לקבל קצבת נכות יש צורך בכך שהוועדה תחליט על אחוזי נכות בגובה 60% לפחות, או לחליפין 40% המורכבים ממספר גורמים שאחד מהם בעל 25% נכות לפחות. כשחריגות לאותו כלל הן עקרות בית כיכולות לקבל הכרה ב-50% נכות בלבד.

לאחר הוועדה פקיד התביעות של הביטוח הלאומי יקבע את דרגת אי כושר העבודה כתוצאה מהנכות, בהתאם לחישובי רמת ההכנסה של התובע וחישובים אודות ההגבלות התעסוקתיות שהמצב הרפואי שלו גורם להם, עד לרמה שלא ניתן להתפרנס באופן עצמאי כלל.

כמו כן, ישנם מקרים בהם חולי סכרת יהיו זכאים למענק חד פעמי או קצבה חודשית לפרק זמן מסוים. זכאות זו מתאפשרת כאשר מוכיחים באופן משפטי מול הוועדה הרפואית שמחלת הסוכרת התפרצה בכלל לחץ נפשי חריג או גורמים סביבתיים במקום העבודה שגרמו להפרשת הורמונים ולעלייה של הסוכר בדם. כלומר, מדובר בחריג אשר ניתן לקבלו בצורה כמעט בלעדית דרך סיוע משפטי, וכזה אשר אילולא ההסתייעות יכול לגרום למיצוי חסר של הזכויות החשובות.

מה קורה במצב שבו מקבלים זכאות שאינה הולמת את המצב לדעת התובע?

אם הוועדה פסקה סיוע פחות מכפי שהייתם חושבים שדרוש למצבכם, ניתן ורצוי להגיש ערעור על התוצאות דרך וועדת ערעורים מיוחדת. כדי להגדיל את הסיכוי שהערעור יתקבל כדאי להכין

אותו באופן יסודי ומותאם משפטית, לאחר שהתייעצתם עם נציג משפטי הבקיא ומנוסה בהגשת תביעות ערר למוסד לביטוח לאומי. בנוסף, גם אם הערעור לא השיג את מטרתו ניתן לערער על הפסיקה בערעור לבית הדין, כאשר שם קל וחומר מתחזק הצורך בנציג משפטי. מבחינה פרוצדוראלית, ניתן להגיש את הערעור עד 60 יום מהחלטת הוועדה, ואת הערר על פסיקת הערעור גם כן תוך 60 יום.

אם הערעורים לא צלחו ניתן לנסות להגיש תביעה חוזרת 6 חודשים לאחר התביעה הראשונית, וכדי שהפעם היא תתקבל כדאי להסיק מסקנות מהתביעה הראשונה, כשהגשת אותם המסמכים בדיוק מבלי הוספת נתונים והוכחות על שינוי נסיבתי המצריך בחינה מחדש צפוי להוליד את אותה מסקנה.

חשוב לדעת שגם אם הוועדה לא פסקה כפי שציפיתם אין זה אומר שלא מגיעות לכם זכויות כתוצאה מהתהליך. זאת מכיוון שישנן זכויות חלקיות רבות המגיעות ללא קשר לדרגת נכות הרפואית שנקבעה, שניתן לקבלן לנוכח שיקול דעת הוועדה לבדה, ולכן כדי להבין אותן טוב יותר ואיך ניתן לקבל אותן בכל זאת כדאי להסתייע בייעוץ משפטי.

חשיבות הייעוץ המשפטי בתהליך

כפי שהזכרנו מספר פעמים קודם לכן, אחד הכלים שיכולים להעלות באופן משמעותי את הסיכוי לאישור התביעה מול הביטוח הלאומי הוא הכנה משפטית מסודרת ומקיפה של הטפסים, ההתנהלות מול הגורמים הממשלתיים וכל מה שצריך עבור התביעה.

עקב המורכבות בבחינת המצבים הרפואיים השונים ואף שכיחות מחלת הסוכרת, חשוב להגיע מוכנים מבחינה משפטית לאחר התייעצות עם גורמים משפטיים שמכירים את הזכויות, הסעיפים הקטנים בחוק ואת מה שניתן לקבל למרות שלא כתוב במפורש בחוק היבש. כמו כן את האופן והנסיבות שלאורן בוחרת הוועדה להתנהל ולפסוק, כאשר התייעצות מוקדמת תחסוך מכם טעות קרדינלית שעלולה להכשיל את כלל התביעה.

כלומר, לידע המשפטי בהקשר התביעות יש השפעה מכרעת על התהליך, שכן הוא יאפשר לכם להבין את התהליך טוב יותר ולעמוד מוכנים מול הוועדה. יתר על כן, הסתייעות בייעוץ משפטי יכולה לחסוך התעסקות ביורוקרטית רבה ואינסופית, שכן עורך הדין מכיר היטב את הביורוקרטיה בתביעות אלו ויודע איך להפיק את המירב עבורכם בתהליך.

לכן, גם אילו נדמה שהסתייעות משפטית מהווה הוצאה כלכלית, היא בטלה בשישים לעומת התמורה המשמעותית שניתן לקבל משדרוג התנאים וקבלת מענה שלם לצרכים הרפואיים שלכם, כאשר מקבלים זכויות וקצבאות גדולות הרבה יותר ממה שאפשר לקבל כאשר ניגשים לתביעה באופן עצמאי.

לכן, סיוע משפטי משתלם מכל הכיוונים, הן מבחינת מוכנות לוועדה ועזרה ביורוקרטית והן מבחינת תועלת כלכלית.

קבלת קצבה בגין רמות סוכר גבוהות בדם אפשרית בהחלט

אם אתם במצב רפואי שמעורר חשד להתפתחות סוכרתית בקרוב, או כבר מחזיקים באחוז גבוה ומסוכן של רמת סוכר בדם, אין להסס לדרוש את שמגיע לכם מהמדינה על פי חוק, כאשר הפיצוי

שניתן יכול וצפוי להקל על חייכם וחיי הקרובים לכם באופן משמעותי, בעודו חוסך ממכם טרדות או נטל כלכלי ונפשי משמעותי.

בנוסף, תהליך קבלת קצבה בגין רמות סוכר גבוהות אינו מורכב במיוחד והינו בהחלט מיטיב עם חייהם של רבים, כאשר גם אתם תוכלו להפיק ממנו את המירב, במיוחד לנוכח הסתייעות בסיוע משפטי בטרם התביעה שיעזור לכם להתנהל במהלכה, לקבל את מלוא מה שמגיע לכם ולהבין טוב יותר את התהליך ואיך לגשת אליו.

אנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר לייעוץ, חייגו עכשיו לטלפון 072-3726298 או להשאיר שם וטלפון בטופס צור קשר שלמטה.

מימוש זכויות רפואיות

מימוש זכויות רפואיות

רק עם המומחים בתחום

סובלים מבעיה רפואית? מיואשים מהביטוח הלאומי?!
סובלים מבעיה רפואית?
מיואשים מהביטוח הלאומי?!

מלאו פרטים ואנו נדאג לשאר - ללא התחייבות

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thank You

תודה על פנייתך

אנו ניצור עמכם קשר
בהקדם האפשרי

Contact Us

צרו איתנו קשר

רוצים שנחזור אליכם?
מוזמנים להשאיר פרטים ואנו
ניצור עמכם קשר בהקדם

דילוג לתוכן