נפגעי עבודה ביטוח לאומי
נפגעי עבודה, מה זה?
האם כל פגיעה שמתרחשת בעבודה נחשבת תאונת עבודה?
האם במועד האבחנה העובד חייב לעבוד באותו מקום עבודה?
האם יש צורך בקשר סיבתי?
האם ניתן לערער?
נושא נפגעי העבודה הוא סבוך ומורכב ורבים נוטים להתבלבל, אנסה להאיר מעט את הנושא:
נפגעי עבודה זהו אפיק תביעה שבעצם ניתן לחלקו ל-3 תת-אפיקים:
אלו שנפגעו במסגרת תאונת עבודה במהלך ועקב עבודתם. (כמו למשל : שיפוצניק אשר נפל מסולם ונחבל בגבו).
מחלת מקצוע ומיקרוטראומה – אלו שמחלתם נגרמה כתוצאה מעבודתם ו/או תנאי עבודתם. (כמו למשל: גנן אשר כתוצאה מחשיפתו לשמש חלה במחלת סרטן העור)
אלו שנפגעו כתוצאה מעשיית פעולות חוזרות ונשנות על פני תקופה ממושכת. (כמו למשל: מורה אשר לאור שימוש יומיומי במיתרי הקול סובלת מיבלות על מיתרי הקול וצרידות)
בעת ניהול תביעה בתחום תאונת עבודה הלא הם נפגעי עבודה קיימת חשיבות עליונה למועד הגשת התביעה, אותה יש להגיש תוך שנה מיום אבחנת המחלה ו/או קרות התאונה.
חשוב מאד לדעת שהחלק החשוב ביותר בהליך נפגעי עבודה הינו שלב ההכרה והצגת מסכת העובדות והמקרה בפני המוסד לביטוח לאומי שכן זהו ההליך היחיד בתחום הזכויות הרפואיות שזכות הערעור הינה בפני בית הדין לעבודה בלבד ובשאלת חוק בלבד.
מניסיוני אנשים רבים נוטים להתבלבל ולהתייאש מהבירוקרטיה הכרוכה בהליך ולכן לוותר על זכויותיהם או לחילופין לטפל לבד בצורה לא מספיק מקצועית ולא לקבל את כל הזכויות המגיעות להם. אני ממליצה לפנות לעו"ד בעל ניסיון רב בתחום על מנת שזה יבדוק את סיכויי התביעה, ייעץ וילווה את בני המשפחה לאורך התהליך כולו עד למימוש זכויותיה הרפואיות וקבלת הקצבה לה היא זכאית.