להלן חלק מהזכויות שמגיעות לכם מהביטוח הלאומי
חשוב לדעת שהמטרה העיקרית של המוסד לביטוח לאומי היא לסייע, מתוך מטרה שכל אחד יזכה לקיים רמת חיים בסיסית. בכול הנוגע לאוכלוסייה המבוגרת, ביטוח לאומי מציב מספר קצבאות ייעודיות לצד זכויות סוציאליות. אלו קצבאות מגיעות ואלו מחלות עשויות לזכות בזכויות נוספות? פרטים בהמשך!
קצבת זיקנה מביטוח לאומי
אם נתחיל מאחת הקצבאות היותר ידועות, נמצא את קצבת זקנה מטעם ביטוח לאומי. קצבה זו ניתנת לגברים מגיל 67 ולנשים מגיל 62, אך אם ההכנסה גבוהה מהתקרה שנקבעה, יש לחכות לגיל זכאות (70). פה חשוב לדעת שעשויות להגיע מגוון תוספות. כמו תוספת ותק (מיועדת לאנשים שהיו מבוטחים יותר מ10 שנים לפני מועד הזכאות), תוספת השלמת הכנסה (למי שאין להם הכנסה נוספת מלבד זו), ואף ישנה תוספת בגין ילדים ובן/ת זוג שלפי ההגדרות של ביטוח לאומי תלויים במקבל הקצבה מבחינה כלכלית. במקרה זה אין לעשות דבר, התביעה עבור קבלת הקצבה נשלחת ישירות לכתובת ששמורה במשרד הפנים.
מגוון הטבות רפואיות לגיל השלישי
טוב לדעת שמגוון התמודדויות רפואיות בגיל השלישי מזכות בשורה של הטבות. זה כולל ציוד רפואי, טיפולי שיקום, סיוע בהתמודדות עם מחלות, הטבות רפואיות שמיועדות לניצולי שואה וכדומה. מכאן שעשויות להגיע מגוון הנחות ברכישת תרופות ובקבלת שירותים רפואיים (לרוב מדובר בפטור מלא מהשתתפות עצמית). במקביל, בני 65 פלוס זכאים לסיוע במימון מכשירי שמיעה (עד כ3,000 ש"ח עבור כל אוזן ופעם ב3 וחצי שנים מבוטחים בביטוח משלים יכולים לקבל החזר נוסף). קשישים בעלי פגיעה שכלית או מוטורית שפוגעת בתפקוד זכאים לעבור שיקום רפואי ללא עלות. אם מאושפזים, עשויים להגיע שירותי פיזיותרפיה (במסגרת סל הבריאות) ואם משתחררים מבית החולים אך עדיין זקוקים להשגחה, טוב לדעת שישנה מסגרת מוסדית שיודעת להעניק את הטיפול הנחוץ למשך תקופה קצרה, כולל לינה, אוכל, פעילות חברתית ושירותים סוציאליים.
זכויות בתחום טיפולי השיניים
אין זה סוד שטיפולי שיניים יכולים להגיע לסכומים מאוד גבוהים. לכן חשוב לדעת שאזרחים ותיקים זכאים לטיפולי שיניים מגיל 75 ואילו מגיל 80 גם זכאים לטיפולי שיניים משקמים (לעיתים יש צורך בהשתתפות עצמית). כמו כן, אם מדובר באנשים שמוגבלים מבחינת תנועה, הרי שהם זכאים לטיפולים ניידים ואף ישנה "קרן ת ד אריסון" שמסייעת לכסות טיפולי שיניים עד לגובה של 20,000 (רק עבור אנשים שנמצאו כזכאים בהתאם לתנאי הקרן).
זכויות שמגיעות בהתאם למצב רפואי
לקראת מימוש זכויות ביטוח לאומי, מוטב להכיר 4 מחלות שמזכות בהטבות ייחודיות
כמובן שישנם עוד מגוון מחלות שמזכות הטבות מהביטוח הלאומי:
- חולי אלצהיימר ודמנציה – זכאים לגמלת סיעוד שמסייעת לתפקד ביום יום, ואף ייתכן שזכאים לקצבת נכות (קצבה חודשית שבין היתר עשויה לכלול הטבות בתחום הדיור, הבריאות והתחבורה). כמו כן, יש קצבת שירותים מיוחדים שתלויה במצב התפקוד ובתלות בזולת. מה עוד? מונפק תו חניה לנכה (בין היתר התו מאפשר לשלם אגרת רישום מופחתת) ואך ייתכן שזכאים להעסיק עובד זר.
- חולי לב – זכאים למימון עלויות פינוי באמצעות אמבולנס, ואף ניתן סיוע באמצעות שיקום מקצועי ורפואי לאחר האירוע. כמו כן, ישנן הנחות עבור רכישת תרופות וקבלת שירותים רפואיים, ואם יש צורך במימון מכשיר ניידות, ניתנת תמיכה של 90%.
- חולי פרקינסון – חולי פרקינסון נתפסים כחולים כרוניים. עובדה זו מעניקה פטור מתשלום עבור תרופות (מעבר לתקרה החודשית שנקבעה) ואף ישנה אפשרות להיעזר בקנאביס רפואי. כמו כן, מי שמוכר כחולה פרקינסון עשוי להימצא כזכאי לקצבת נכות כללית (עבור מי שהמחלה מונעת ממנו לעבוד), לקבל גמלת ניידות (עבור מי שמוגבל בתנועה בעקבות המחלה), לקבל גמלת סיעוד (למי שהגיע לגיל פרישה וזקוק בסיוע עבור פעילות יומיומית) ולקבל גמלת נכות מטעם העבודה (רק אם אופי העבודה הוביל למחלה).
- חולי סוכרת – זכאים למשאבת אינסולין מטעם קופת החולים (יש צורך בהפניה), ניתן מגוון ציוד רפואי ייעודי, מי שמקבל קצבת נכות פטור מדמי השתתפות עבור מגוון שירותים רפואיים, ניתן סיוע במימון מכשירי הליכה ואף יש מגוון קצבאות וגמלאות ייעודיות (גמלת ניידות, גמלת הבטחת הכנסה וכדומה).
תובעים את שמגיע מהביטוח הלאומי
לסיכום נציין שאנשים מבוגרים עשויים להיות זכאיים לשלל קצבאות וזכויות מטעם ביטוח לאומי, ועל כן הכי נכון לבחון כל מקרה לגופו. לפי גיל, מצב רפואי ומצב סוציאלי.
פנייה ישירה לביטוח לאומי (6050*) עשויה לסגור את הפינה. כמו כן, אם מבקשים להגיש תביעות ביטוח מחלות קשות, או כל תביעה אחרת בנושא, טוב תמיד להתייעץ לפני עם עורך דין לתביעות ביטוח לאומי, עורך דין שתמחה בתחום מימוש זכויות רפואיות יכול לתת לכם מענה ויוכל לחסוך לכם המון כאב ראש בהגשת הטפסים הנכונים והבקשות ובכלל ליווי לאורך כל תהליך התביעה מול הביטוח הלאומי והגופים הרלוונטים לאותו מקרה ספציפי.