תאונת דרכים בדרך לעבודה
תאונות הן אירועים שקשה לחזות ולהיחשף לקיומן העתידי, כאשר לאור זאת גם קשה במיוחד ההתמודדות איתם – היות והאדם שחווה את התאונה לרוב לא נוקט הכנות מקדימות אליה.
מנגד, בתוך כל אותו חלל של תאונות אשר קורות במסגרת העבודה, רבים בציבור אינם מודעים לכך כי גם עבור תאונת דרכים קיימת מעטפת פיצויים והכרה על ידי מוסדות החוק כפי שקיימת בעבור תאונת עבודה, שכן תאונת דרכים בדרך למקום העבודה – היא תאונת עבודה.
כלומר, אדם אשר חווה תאונת דרכים בדרכו למקום עבודתו – זכאי וצריך לדרוש כי יכירו בה כתאונת עבודה אשר ארעה לו – כאשר במאמר הקרוב נרחיב אודות תהליך הטיפול באירוע שכזה, כמו גם מה הכרה בו יכולה להניב לתובע.
מה מגדיר תאונת דרכים כתאונת עבודה?
בהמשך לכך, השאלה אשר מעסיקה את מרבית העובדים אשר חוו תאונת דרכים בדרך למקום העבודה – היא כיצד והאם התאונה הפרטית שלהם יכולה להיות מוכרת כתאונה שכזו.
לכן, חשוב לבחון את חוק הביטוח לאומי תשנ"ה-1995 סעיף 80 (1) אשר קובע כלשון החוק כי תאונת מוגדרת כתאונת עבודה גם אילו : " אירעה תוך כדי נסיעתו או הליכתו של המבוטח לעבודה ממעונו או ממקום שבו הוא לן אף אם אינו מעונו, מן העבודה למעונו או ממקום עבודה אחד למשנהו, ועקב נסיעתו או הליכתו זו; "
כלומר, תאונה אשר מתרחשת כאשר העובד עושה את דרכו אל מקום העבודה מן המקום בו הוא לן אף אם אין מעונו (קרי – גם אילו ישן שם כדרך קבע וגם אילו לא) אל המקום בו הוא עובד – היא תאונת עבודה.
זו גם הסיבה שכל תאונת דרכים בדרך אל או ממקום העובדה מוכרת כתאונת עבודה ומזכה אתכם במגוון הטבות בהתאם.
כיצד לנהוג אילו עברתי תאונת דרכים / תאונת עבודה?
בראש ובראשונה חשוב לציין כי לבעלי ביטוח נפגעי עבודה יש זכאות לקבלת טיפול רפואי כתוצאה מן הפגיעה, כאמצעי שיכול לאפשר לכם לממן את ההוצאות השונות ההכרחיות לכם עוד בטרם קיבלתם שיפוי / פיצוי מחברות הביטוח השונות ו/או מביטוח לאומי.
בנוסף, בנוגע לאותם פיצויים אשר מכונים דמי פגיעה כתוצאה מקיומה של תאונת עבודה, כל אדם אשר כתוצאה מאותה תאונה אינו יכול להמשיך לעבוד כפי שעבד זכאי לקבלת קצבה למשך 13 שבועות מטעם הביטוח הלאומי (כולל חג ומועד).
על מנת לקבל את אותם פיצויים על העובד להציג אישור המעיד כי הוא אינו יכול להמשיך בעבודתו כסדרה, כמו גם כי יש ברשותו תעודת אי כושר עבודה מרופא אשר קבע כי אינו כשיר כעת להמשיך בעבודתו כפי שהייתה.
לא הגשתם תביעה ב- 12 החודשים ממועד התאונה? הפיצוי שתקבלו עלול להיפגע
כמו כן, עובדה שרבים מהעובדים אשר עוברים תאונת עבודה אינם מודעים לה, היא שאילו אותם עובדים לא הגישו את תביעתם למוסד לביטוח לאומי במסגרת 12 החודשים מן הרגע בה ארעה התאונה, קיים יסוד סביר להניח כי במוסד לביטוח לאומי יסתכלו על העיכוב בעין ביקורתית.
אותה הסתכלות לרוב משפיעה גם על גובה הפיצוי שזכאים לו תובעים אילו כזה נפסק לזכותם מלכתחילה.
מה גובה דמי הפגיעה שניתן לקבל כתוצאה מהגשת תביעה?
זאת ועוד, כי באשר לגובה הפיצויים שניתן לקבל, הפסיקה הנוכחית קובעת כי דמי הפגיעה יעמדו על 75% מן הסכום אשר התובע דיווח עליו בפני הביטוח לאומי, כאשר בוחנים את 3 החודשים אשר קדמו לחודש הפגיעה כאינדיקציה שלאורה נקבעים דמי הפגיעה עבורו.
בנוסף, לדמי הפגיעה קיים גבול עליון הקובע כי לא ניתן לקבל למעלה מ- 1,114 ש"ח לכל יום, כמו גם כי הם ניתנים למשך 13 שבועות בלבד, כאשר מאותם דמי פגיעה מנכים מס הכנסה, ביטוחי בריאות וכמובן – דמי ביטוח לאומי.
כמו כן, קיים מנגנון של דמי פגיעה מופחתים אשר נועד לסייע לעובדים שנקבע להם אי כושר עבודה חלקי כתוצאה מפציעה המצריכה טיפול ו/או מנוחה, כאשר אילו על אותו עובד להחסיר מספר שעות כתוצאה מטיפולים רפואיים – המוסד לביטוח לאומי יכסה 75% מכמות השעות שעליו להחסיר למשך 13 שבועות.
עברתם תאונת דרכים בדרך לעבודה? הגישו תביעה בהקדם!
כפי שניתן להבחין מן הכתוב לעיל, תאונת דרכים בדרך למקום העבודה היא איום אשר יכול להפוך את חייו של כל עובד ומבלי התראה מוקדמת. מנגד, רבים אשר עוברים תאונות דרכים כאלו אינם מודעים לכך כי הם זכאיים לקבלת פיצוי וסיוע שכן אותה תאונה מוכרת כתאונת עבודה.
לכן, אילו גם אתם עברתם תאונת דרכים בדרך למקום עבודתכם, חשוב לדעת כי הגשת מסמכים מהירה וטיפול משפטי מדויק – יכולים לאפשר גם לכם להתמודד עם הפגיעה באופן המירבי, ולהבטיח שתחזרו למסלול בהקדם האפשרי וללא פגיעה כלכלית.
אתם צריכים עזרה? ייעוץ בנושא? התקשרו עכשיו 072-3726298 ונשמח לסייע לכם על מנת שתקבלו את כל הזכויות המגיעות לכם, אנו נתמודד מול המוסדות והגופים הרלוונטיים למצוי כל הזכויות הרפואיות.