נשאלתי אם תובעים גם את הביטוח הלאומי וגם את קרן הפנסיה, אז נכון, זאת בדיוק הסיטואציה. כשאדם נמצא באובדן כושר עבודה, כלומר הפסיק לעבוד מסיבה רפואית, יש לו שני אפיקי תביעה מקבילים. הם לא מבטלים אחד את השני, הם לא פוגעים אחד בשני, והם גם לא פוגעים בעצמם.
למה הכוונה? בעצם כשאדם נאלץ להפסיק לעבוד מסיבה רפואית, הוא יכול לקבל מהמוסד לביטוח הלאומי קצבת נכות כללית — נבחנים בתהליך כמו שאנחנו, יש לנו הרבה סרטונים שמדברים על הנושא — ובמקביל, גם קצבת פנסיית נכות מקרן הפנסיה. אפשר לקבל גם וגם.
והגשת התביעות האלה לא פוגעת בזקנה ולא פוגעת בצבירה בקרן הפנסיה. זו אחת מהתאוריות הנפוצות שאנשים חושבים שלא כדאי להגיש תביעה, כי אולי זה יפגע להם בצבירה.
אז אני מסכמת ואומרת: אפשר לקבל גם קצבת נכות כללית מהמוסד לביטוח הלאומי — נכון, ל-2026 זה 4,711 שקלים בחודש — וגם קצבת נכות מקרן הפנסיה, שזה 75% מהשכר המבוטח. אדם שמשתכר 10,000 שקלים יכול לקבל 7,500 שקלים מקרן הפנסיה ועוד 4,700 מהמוסד לביטוח הלאומי. יחד זה יביא אותו להכנסה יותר גבוהה ממה שהיה לו כשהוא עבד.
אז אל תוותרו על הזכויות הרפואיות שלכם, תוודאו, תתייעצו, תלמדו, אנחנו פה. כל שאלה.