בסרטון שבו דיברנו על פנסיית נכות ונכות כללית היה שרשור של תגובות, שאחת מהן הייתה: "איך עושים את זה?" הכוונה הייתה להגשת תביעה לפנסיית נכות.
בסופו של דבר, תביעה לפנסיית נכות מתעוררת לחיים ביום ה-91 של הפחתת העבודה או הפסקת העבודה. כלומר, ישנם 90 ימים שבהם קרן הפנסיה רוצה לראות, וגם המוסד לביטוח לאומי רוצה לראות, שהמצב הרפואי נשמר והפגיעה בהשתכרות גם היא נשמרת. ואז אפשר להגיש תביעה, או לפנסיית נכות או לקצבת נכות כללית מהמוסד לביטוח לאומי.
חשוב לצרף לתביעה מסמכים רפואיים רלוונטיים ומדויקים לסוג התביעה שאתם מגישים, ואז קרן הפנסיה והמוסד לביטוח לאומי יבחנו את הזכאות ויזמנו, ככל שצריך, לוועדות רפואיות.
תלמדו ותחקרו את התהליך. חשוב לעשות את זה בצורה נכונה ומדויקת, כדי להימנע מדחיות ולהימנע ממצב שבו נגררים לוועדות מיותרות.
חשוב לבדוק, לפני הגשת תביעה לקרן הפנסיה, שהושלמה תקופת ההכשרה. עשינו סרטונים בנושא, אבל אם זה נושא שעדיין לא ממש יושב מדויק, תשאלו, ונשמח לעשות עוד סרטונים בנושא. אנחנו פה לכל שאלה.